Nvidias mobila spelkonsol project Shield kommer att dyka upp på marknaden till sommaren. Utvecklingen av konsolen startades i början av förra året och den första prototypen var enligt Nvidia själva bara en handkontroll fäst vid en smartphone på en träbit.

Project Shield bekantade vi oss med för första gången under CES tidigare i januari när Nvidia tillkännagav sin mobila spelkonsol. Den slutgiltiga designen är på många sätt lik en handkontroller till en spelkonsol, inte minst Microsofts Xbox-kontroller. I början av sin karriär var det just precis vad konsolen bestod av, en vanlig handkontroll som kopplats till en smartphone för att simulera konceptet med en handkontroll och integrerad skärm.

Nvidia avslöjar nu lite bakgrundsfakta och detaljer om Shields utveckling från att tydligen drömts fram av företagets vd Jen-Hsun till att på mindre än ett år gå från bräcklig prototyp till en närmast färdig produkt.

someassemblyrequiredweb

Man menar att designen på spelkonsolen är allt annat än en slump. Målet med Shield var att bryta ner spelkonsolen till vad som enligt Nvidia är den viktigaste komponenten, en riktigt bra handkontroll. Tillsammans med sin tidigare handkontrollsoptimering för Nvidia Tegra på Android-plattformen blev Googles öppna plattform en ganska naturlig byggkloss.

Förutom sitt stöd för alla Android-spel var det också viktigt för Nvidia att ge Shield möjligheten att spela traditionella PC-spel. Något man löst genom att låta en stationär dator med Kepler-baserat grafikkort strömma spel direkt till Shield, likt en onlinebaserad speltjänst fast lokalt i ditt eget hem.

Den första färdiga prototypen av Shield med Nvidias Tegra 4-processor under huven stod klar den 18 december, bara 19 dagar innan Nvidia tänkte lansera konceptet på CES. Vilket gav Nvidia drygt två veckor över jul och nyår att för hand bygga de Shield-enheter som användes under mässan.

Nvidia jobbar nu med masstillverkning av Shield och fortsätter att putsa på mjukvaran som var ganska knackig under premiärvisningen på CES. Exakt när Nvidia börjar sälja Shield och till vilket pris är ännu oklart.


Relaterade artiklar:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
this Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Han är rätt bitig den där Jensen, går gärna runt i för små t-shirt. Rolig snubbe det där