NVIDIA Tegra 2 är känd för att användas i, i princip samtliga surfplattor med Android 3.0 och uppåt. NVIDIA Tegra 2 har körts exklusivt på Android men det har det nu blivit ändring på då NVIDIA släppt drivrutiner för Tegra 2 till MeeGo, vilket gör det möjligt att köra MeeGo på en mängd surfplattor så som ASUS Transformer, Motorola Xoom och Samsung Galaxy Tab 10.1 för att nämna några.

Tegra 2 var den första ARM-baserade SoC-kretsen med tvåkärnor, som till en början hade en väldigt trög start på marknaden med ett stort ointresse överlag. Men över en natt drog det igång och NVIDIA kunde rapportera om flera miljoner sålda Tegra 2-kretsar. Först ut var telefonen Optimus 2X som blev världsförst med tvåkärnig processor sedan kom surfplattorna in med Tegra 2 och Android 3.0.

Nu har NVIDIA lanserat drivrutiner för Tegra 2 till utvecklare som gör det möjligt att köra Tegra 2 på operativsystemet MeeGo. MeeGo är ett operativsystem med öppen källkod som fått stor uppmärksamhet av tillverkare då det är väldigt flexibelt att forma efter sina egna behov och kommer med flera olika gränssnitt beroende på vilken typ av enhet den ska användas i.

Medan MeeGo än så länge inte dykt upp i alls många konsumentprodukter så har det ett brett stöd av flera stora namn så som Intel, AMD, Acer, ASUS, Nokia med flera. Vad de nya drivrutinerna betyder är att man borde kunna installera MeeGo på surfplattor med Tegra 2 även utan tillverkarnas officiella stöd framöver.

Källa: MeeGoExperts

 

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid