Nvidias produktnamn ”Tesla” som varit företagets serie för högpresterande enheter till datacenter ser ut att ha pensionerats i smyg. Exakt varför framgår inte men rapporter hävdar att man inte vill skapa förvirring mellan Nvidias produkter och biltillverkaren med samma namn.

Nvidia avtäckte sin senaste grafikarkitektur kallad Ampere för bara några dagar sedan. Till skillnad från tidigare arkitekturlanseringar talades det dock inte om några produkter ur tillverkarens Tesla-serie över huvud taget. Enheter som tidigare skulle ha legat till grund för produkter ur serien visades. Däremot nämndes inte den välkända produktserien vid namn under presentationen. Något som fått många att spekulera kring att namnet på produktserien kan ha lagts på hyllan permanent.

Tidigare har tillverkaren döpt sina produkter för datacenter som exempelvis ”Tesla P100” där namnet Tesla följs av en bokstav som visar vilken arkitektur produkten är baserad på. P100 baserades på Pascal, T4 baseras på Turing och så vidare. Detta har varit ett stående namnschema sedan de första produkterna introducerades år 2007. Nu har dock tillverkarens hemsida uppdaterats där produktsidan för vad som tidigare gick under namnet ”Tesla T4” numera endast kallas ”T4”.

Den grafikaccelerator som introducerades med Ampere-arkitekturen har inte heller den namnet Tesla att hitta någonstans. Här rör det sig om en produkt som helt enkelt kallas ”A100”. Medans Nvidia själva inte har gått ut med ett officiellt uttalande angående detta namnbyte men den tyska hemsidan Heise hävdar att anledningen ska vara att Nvidia inte vill skapa förvirring mellan sina produkter och biltillverkaren Tesla.

Vad den faktiska anledningen till namnbyte än må vara är det synd att se ett 13 år gammalt produktnamn pensioneras. Nvidia fortsätter erbjuda högpresterande grafikkort och grafikacceleratorer för datacenter, däremot blir produkternas namn något kortare hädanefter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid