NVIDIA har visat att man kan leverera på ARM-marknaden, då Tegra 2 blivit en stor succé. Förutom att bli hjärtat i världens första tvåkärniga smartphone, LG Optimus 2X så har nästan samtliga surfplattor med Android 3.0 Tegra 2 i sig och under första kvartalet hade NVIDIA 34,4% av marknadsandelarna på surfplattemarknaden.

NVIDIA Tegra 2 har fått flera stora designvinster som, Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab, Dell Streak 7, LG Optimus Pad och ASUS Eee Pad Transformer. Under första kvartalet i år hade NVIDIA hela 34,4% av marknadsandelarna på marknaden för Android-baserade surfplattor, en siffra analytiker menar på ökade ytterliggare under andra kvartalet.

Det är inte först nu när Android 3.2 finns tillgänglig tillverkare kunnat välja andra SoC-kretsar utan har helt enkelt fått vända sig till NVIDIA, vilket inte varit katastrof då deras Tegra 2 fortfarande levererar men det finns onekligen andra alternativ därute. Det saknas ännu några exakta uppgifter om det andra kvartalet i år, men analytiker tror att NVIDIA:s andelar ökat ytterliggare till 48,6%.

Samsung Galaxy Tab 10.1, en av många surfplattor i NVIDIA:s succétåg

NVIDIA fortsätter att få det allt svårare på grafikkortsmarknaden i takt med att Intel och AMD båda har integrerat grafik i sina processorer som för grafikkort i det lägre segmentet väldigt ointressanta. Men man tycks ha hittat en ny marknad där man gör riktigt bra ifrån sig, och med den kommande SoC:n Tegra 3 ”Kal-El” väntas NVIDIA få ytterliggare ett grepp om marknaden. Kal-El kommer med fyra ARM Cortex-A9-kärnor och en grafikdel som sägs bli fem gånger bättre än föregångaren, samtidigt som strömförbrukningen väntas bli något lägre än den i Tegra 2.

Men ser man på surfplattemarknaden som helhet ser det inte riktigt lika ljust ut. Apples iPad är utan tvekan den mest populära då den har en andel på 61%, vilket innebär att NVIDIA bör ha haft ungefär hälften av andelarna av de resterande 39% under andra kvartalet.

Källa: TheInquirer

Relaterade artiklar:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PoontusJacob HugossonAster Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Aster
Medlem
Aster

Tyvär så beror deras marknadsandelar bland surfplattorna inte på att deras lösning varit bäst utan för att det tyvär har varit enda valet om honeycomb ska vara op.
Nu med 3.2 så kommer det finnas lite mer kraft under huven på android tablets iom tex. toshibas AT200 med TIs krets som lär vara markant snabbare då tex. samsungs krets med mali grafiken visat vart skåpet ska stå.

Gissar även att powerVR SGX540 kommer vara snäppet vassare än mali som redan är väldigt mycket snabare än geforce ulv som sitter i tegra.

Poontus
Medlem
Poontus

Tegra 2 klockar ju bra också 🙂

Men Kal-El kommer behövas, Tegra 2 lär ju bli trött vid högre upplösningar, och upplösningen måste upp också, 1920×1200 exempelvis

1280×800 är i underkant på 10,1 tum i alla fall, irriterande att se varje pixel enskillt som jag gör på min Xoom.
Men det blir nog en bra födelsedagspresent till morsan istället sen:)