Andra generationen av NVIDIA Tegra lanserades tidigare i år och kretstillverkaren har påpekat att mängder av tillverkare är intresserade av deras SoC-krets. Nu säger NVIDIA att man har stort tilltro till den mobila marknaden och att en PCn kommer att föråldras.

Neil Trevett, ansvarig för NVIDIAs mobila plattformar, har delat med sig av sina tankar kring Tegra och dess breda användningsområde där man inte bara talar om tablets utan även smartphones och bilar. Tegra finns redan idag att hitta i vissa bilars multimediasystem och ska vi tro NVIDIA är det bara början.

Intressant nog sägs Trevett även att vår PC som vi känner till den idag kommer att förändras och bli föråldrad där istället mobila datorer och det mobila Internet kommer bli normen på marknaden.

De första mobila produkterna på marknaden med Tegra-kretsar ser ut att bli Microsofts smartphoneserie Kin, men på den mobila marknaden tror Trevett även stenhårt på Android. Ett operativsystem vi lär få se parat med Tegra 2 inom en ganska snar framtid.

– Android will come up with Mircosoft and Apple, also Android is going to be the Windows of the mobile world, kommenterade Neil Trevett

Källa: Expreview

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid