Trots att vi närmar oss lanseringen av Nvidias grafikarkitektur Turing och Geforce RTX-märkta grafikkort kommer den äldre arkitekturen Pascal att finnas kvar vid de kommande modellernas sida fram till början av år 2019.

Förbeställningarna av de första grafikkorten baserade på Nvidias Turing-arkitektur är igång. Den officiella lanseringen inträffar den 20 september med Geforce RTX 2080 och RTX 2080 Ti som landar på butikshyllorna med småsyskonet RTX 2070 en tid efter det.

Nvidias finansdirektör Colette Kress har nu bekräftat att Nvidia inte kommer att låta Pascal gå i graven inom kort. Kress påpekade under Nvidias senaste möte med finansanalytiker och investerare hur företaget planerar att fortsätta sälja de nuvarande Pascal-baserade modellerna fram till början av nästa år.

”We will be selling probably for the holiday season, both our Turing and our Pascal overall architecture.”  – Colette Kress, Nvidia

Nvidia har sagts sitta på mängder av osålda Pascal-baserade grafikkort. Detta sägs vara ett resultat av det svalnade intresset i brytning av kryptovalutor. Trots att detta rörde om marknaden rejält under det gångna året med grafikkortsbrist och kraftigt ökade priser. Detta tillsammans med potentiella kunder som väljer att hålla på sina pengar och invänta den kommande RTX-serien sägs ha resulterat i att Nvidia sitter på mängder av osålda Pascal-baserade grafikkort.

Huruvida Nvidias GTX 10-serie med grafikkort kommer att få se sina prislappar justeras eller ej återstår dock att se. Pascal är i alla fall här för att stanna i minst ett kvartal till.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid