Nvidia följer i AMD:s fotspår och rullar ut en ny spelkampanj under namnet Gear Up. Till skillnad mot AMD satsar Nvidia något oväntat på free-to-play och erbjuder upp till 1 000 kronor för att köpa uppgradering och modifikationer i spelen Planetside 2, World of tanks och Hawken.

Alla som från och med idag köper ett Geforce GTX 650-grafikkort eller kraftfullare kan ta del av Nvidias nya Gear Up-kampanj. Köper man ett Geforce GTX 650 eller 650 Ti får man en pott på 500 kronor, köper man istället ett Geforce GTX 660 eller kraftfullare får man en pott på 1 000 kronor som går att använda för köp inne i spelen. Det är jämn fördelning över de tre speltitlarna så man kan inte använda hela sin pott i en titel.

Nvidia skeppar inte sina kort med några gratis speltitlar men vi har det senaste året sett ett allt större fokus på free-to-play där just titlar som Planetside 2, World of tanks och Hawken varit framstående. Inte helt oväntat är det tre speltitlar med utbrett stöd för Nvidias grafikkortstekniker där både Hawken och Planetside 2 stödjer avancerade fysikeffekter med Physx samtidigt som World of Tanks stödjer 3d vision.

nvidiagearup

Nvidia pekar på att marknaden för free-to-play spel växt explosionsartat och att man börjar se allt fler tunga titlar på denna marknad där utvecklarna istället drar in sina pengar på att sälja utrustning och modifikationer i själva spelen. Enligt Nvidia finns det numera över 250 miljoner spelare på free-to-play-marknaden.

Nvidias Gear Up-kampanj startar idag och är alltså ett direkt svar på AMD:s Never Settle Bundle som introducerades tidigare i år. Vilket spelpaket är er favorit?


Relaterade artiklar:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Segen01Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Lagom värdelöst erbjudande att jämföra med AMDs enl. mig.
Däremot får man Crisis 3 om man bokar samma kort hos Webhallen.

Segen01
Gäst
Segen01

[quote name=”Anton Karmehed”]Jag har också svårt att se värdet i free-to-play spelpengar. Men sen spelar jag heller inte de där titlarna så är kanske inte direkt rätt målgrupp. Men inbillar mig att de flesta föredrar tynga titlar som Crysis 3 framför spelpengar. Ja det finns givetvis lokala och egna butikserbjudande utöver detta. Men de är inte subventionerade av Nvidia på detta sättet. Vilka kort är det som får Crysis 3 hos webhallen?[/quote] Jag håller med dig ang. Nvidias egna kampanjer vs lokala butikserbjudanden. Det börjar vid 650 och slutar med 680 4GB 8) Personligen föredrar jag en nylanserad tung speltitel.… Läs hela »