AMD Radeon HD 7970 kommer att officiellt lanseras den 9:e januari och trots en förbättrad kylning ska den vara relativt högljudd. ARCTIC har en ny grafikkortskylare på gång som blir kompatibel med både AMD:s nya flaggskepp men även tre andra kommande grafikkort från företaget.

I vanlig ordning med ett nytt grafikkort kan det vara svårt att få dit vissa kylare just på grund av annorlunda layout och bestyckning av kretskortet. I vanlig ordning är ARCTIC snabba med en lösning och deras Xtreme 7970 är direkt anpassat för det senaste flaggskeppet från AMD. Det kommer även med kompatibilitet för det ännu olanserade HD 7950 samt de Pitcairn-baserade HD 7870 och HD 7850 som väntas anlända senare under februari.

Accelero Xtreme 7970 mäter 288 x 104 x 54 mm och väger 653 gram. Från dess kopparbas går fem värmeledningsrör på 6 mm, och totalt sett har kylaren 84 aluminiumkylflänsar som kyls av tre 92 mm PWM-styrda fläktar som snurrar i från 900 till 2 000 varv i minuten. Kylningskapaciteten ligger på 300W vilket är vad AMD specificerat att HD 7970:s referensdesign kan leverera till GPU:n.

ARCTIC_Accelero_Xtreme_7970

ARCTIC:s lösning ska enligt dem själva klara av att hålla ett HD 7970 runt 30 grader svalare än med referensdesignen när grafikkortet är överklockat samtidigt som det håller lägre ljudnivå. I vanlig ordning följer tillbehör i alla dess former med som kan behövas vid montering inklusive deras egna kylpasta MX-4 förapplicerad på kylaren. Accelero Xtreme 7970 ska finnas tillgänglig i butik från den 31:a januari och prislappen är ännu okänd.


Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bogey Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bogey
Medlem
Bogey

Undras när gkortstillverkarna tänker skapa något som ens liknar en standard för kylning?

Blir ju hopplöst många modeller som måste lagerhållas/bytas ut hela tiden och dyrt i längden.

Man kunde ju kanske tycka att tex ett vattenblock för highend gkort (a´1000 spänn typ)eller denna kylare kunde ha längre livslängd än bara ett st gkort.