En särskilt intressant produkt som visats upp av Asus på Computex i Taipei är en uppdatering till förra årets Transformer Pad Infinity. Med Nvidias Tegra 4 under huven ska surfplattan kunna visa 4K-innehåll över HDMI, och är utrustad med en 2560 x 1600 pixlars IPS-panel.

Högupplösta paneler blir allt mer av en norm bland mobila enheter, och den nya uppdateringen av Transformer Pad Infinity kommer angripa detta från två håll, med en ny, kraftfullare grafiklösning och genom den uppdaterade skärmen. Där den förra upplagan använde sig av en Snapdragon S4 från Qualcomm har den nya istället bestyckats med en Tegra 4 från Nvidia, och kommer kunna visa 4K-material över HDMI 1.4.

infinity_intro

Skärmen, som i förra årets Infinity bestod av en 1920 x 1200 pixlars IPS-panel, använder sig numera av 2560 x 1600 pixlars IPS-panel. Detta ger en pixeltäthet på 299 pixlar per diagonal tum på den 10.1 tum stora skärmen, med samma populära 16:10-bildförhållande som första generationen.

infinity_specs

Tegra 4-systemprocessorn kör i 1,9 gigahertz, är utrustad med 72 grafikkärnor och kombineras med 2 gigabyte internminne. Det finns två kameror, en på framsidan med 1,2 megapixlar, samt en på baksidan med 5 megapixlar, och enheten är bestyckad med 32 gigabyte flashlagring.

Som vanligt i Transformer-serien kan Infinity anslutas till en dockningsstation för att användas som en bärbar dator. Dockningsstationen i fråga kommer innehålla ett utökat batteri, på vilket vi ännu inte fått några specifikationer, en SD-kortläsare och en USB 3.0-port. Enheten har stöd för trådlöst nätverk med 802.11a/b/g/n med Miracast, och för bluetooth får man nöja sig med version 3.0 + EDR.

Infinity kommer lanseras under årets andra hälft, antagligen i samband med släppet av Tegra 4, och med en ännu okänd prislapp.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Morsin Solusrs Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Clarence Hogland

Undrar när laptops kommer lära sig det här.
Undrar när alla inom industrin ska lära sig det här.
1080p har stannat för länge.

Medlem
WIRN

[quote name=”GammalRäv”]Undrar när laptops kommer lära sig det här.
Undrar när alla inom industrin ska lära sig det här.
1080p har stannat för länge.[/quote]
Innan jag läste sista raden satt jag och nickade instämmande och trodde du syftade på löstagbar skärm 😀 (iof kan jag ju även hålla med om upplösningen).

rs
Gäst
rs

[quote name=”WIRN”][quote name=”GammalRäv”]Undrar när laptops kommer lära sig det här.
Undrar när alla inom industrin ska lära sig det här.
1080p har stannat för länge.[/quote]
Innan jag läste sista raden satt jag och nickade instämmande och trodde du syftade på löstagbar skärm 😀 (iof kan jag ju även hålla med om upplösningen).[/quote]
Samma här, fast jag anser att 1080p är fullt tillräckligt. Alla laptops, som inte är avsedda för spel, borde fungera som Transformer.

Morsin Solus
Gäst
Morsin Solus

Det här låter som en surfplatta helt i min smak!