DLSS rullar ut till fler titlar. Nu finns det även till EAs F1-serie. Samtidigt hör vi nya rykten om RTX 30 Super-kort och får höra att produktionen av integrerade kretsar har ökat markant för att möta efterfrågan. Här är de små nyheterna från veckan som du kanske har missat.

 

DLSS och ray tracing i ny F1-titel

Ray tracing börjar bli en vanlig funktion i spelvärlden. Nu får bilsport-serien F1 stöd för tekniken. F1 2021 har både stöd för ray tracing och DLSS. Det nya spelet ska kunna köras i över 100 fps med ett RTX 3080 i 4K-upplösning med både ray tracing och DLSS aktiverat.

 

RTX 30 Super sägs påbörja produktion

Fler rykten skvallrar om Nvidias planer för RTX. Nya uppgifter pekar på en uppfräschning av Ampere i form av Super-varianter. De nya korten väntas introduceras med nya grafikprocessorer med uppgraderat videominne. De senaste uppgifterna menar samtidigt att korten inte kommer att uppgraderas med nya halvledare. Samsungs 8 nm ska fortsätta vara Nvidias val för Ampere. De mobila versionerna av korten väntas lanseras under början av 2022. Lanseringen av Super-korten är fortfarande oklar men produktion ska påbörjas under det pågående tredje kvartalet.

Läs mer på Wccftech.

 

Spectre Alder Lake TSMC Meteor Lake Intel Lakefield

Kretsar produceras i rekordtakt i Kina

Samtidigt som halvledar-industrin genomgår en kris, med efterfrågan som väl överskrider utbudet, håller produktionen i Kina ett ovanligt högt tempo. Southern China Morning Post rapporterar nu att produktionen är rekordhög, med produktion av 30 miljarder integrerade kretsar under juni månad. Det är en ökning med 44 procent i jämförelse med samma period förra året. Samtidigt räcker kinesisk produktion ändå inte till. Landets import av kretsar ökar.

Läs mer på Southern China Morning Post.

 

Xiaomi näst störst i världen – under lugnt Apple-kvartal

Smartphonebranschen håller på att ta ikapp från ett dåligt fjolår. Under årets andra kvartal ökade försäljningen med 12 procent, i jämförelse med samma period förra året. Detta rapporterar analysföretaget Canalys. Rapporten bekräftar också att Xiaomi var världens näst största mobilvarumärke för första gången – större än Apple.

Läs mer på vår systersajt Surfa.se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid