Att dagarna var räknade för Facebooks VR-headset Oculus Rift S är sedan tidigare känt. Nu har det bekräftats att de enheter som finns på butikshyllorna idag blir de sista som tillverkas.

När Facebook lanserade sitt VR-headset Oculus Quest 2 stod det klart att slutet för modellen Rift S började synas på horisonten. Facebook har börjat röra Oculus bort från den typ av VR-headsets som måste kopplar till en dator sedan tidigare. Nu har företaget bekräftat till UploadVR att det i dagsläget inte finns några planer på att fylla på de lager av Rift S som existerar idag. Vilket innebär att när de enheter som finns på butikshyllorna idag har sålts går modellen officiellt i graven.

Facebook bekräftade även att det just nu inte finns några planer på att introducera en uppföljare till Oculus Rift S. Detta innebär att valet att röra sig bort mot PC-ankrad VR är absolut med endast Quest 2 kvar som den aktuella modellen i Oculus-familjen.

Facebook ser inte ut att ha något större intresse av att tillverka ett nytt VR-headset för entusiastsegmentet. Således kommer den som inte känner för ett Quest 2 behöva kika på Oculus konkurrenter som till exempel HTC eller Valve.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid