Att livscykeln för Oculus Rift S var på väg att ta slut är sedan tidigare känt. Nu har Oculus onlinebutik sålt de sista enheterna av VR-headsetet och inga planer på att fylla på lagret igen finns.

Oculus planer på att låta VR-headsetet Quest 2 ta över stafettpinnen från både det första Quest-headsetet och även Oculus Rift S är sedan tidigare känt. Företaget har bekräftat att när de sista enheterna lämnar lagren de idag bebor kommer de inte följas upp av fler enheter. Nu har Oculus egen webbutik sålt av sitt sista Rift S-headset, något som markerar en stor punkt i det sista kapitlet för VR-headsetet.

Rift S var en välkommen uppdatering från den första iterationen av Oculus Rift-headsets. Quest 2 erbjuder dock högre upplösning, upp till 120 Hz uppdateringsfrekvens och ett generellt smidigare användande. Förutsatt att man inte har några problem med kravet på ett Facebook-konto att logga in med när man ska använda sin Quest 2.

Huruvida Facebook kommer att lansera någon direkt uppföljare till Rift S återstår att se. Företaget har sagt att man vill röra sig bort från VR-headsets som kräver en dator att kopplas samman med till mer mångsidiga enheter. Något Quest 2 är med sin inbyggda hårdvara samt möjligheten att använda en PC för extra hästkrafter, antingen via kabel eller Wifi.

Numera är det således de sista Oculus Rift S-enheterna som ockuperar plats på återförsäljares hyllor som finns att tillgå. Efter att dessa sålt slut kommer det endast vara andrahandsmarknaden som finns kvar för den som är sugen på att skaffa just detta VR-headset.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid