Valves senaste hårdvaruundersökning på plattformen Steam visar att av alla användare som nyttjar ett VR-headset är det cirka 60 procent av dessa som brukar ett headset från Oculus.

Oculus VR-headsets fortsätter vara rejält populära. Inte minst på Valves spelplattform Steam där Oculus produkter används av hela 60 procent av alla användare som har någon form av VR-headset. Detta enligt Steams senaste hårdvaruundersökning där Valve samlar in information från frivilliga användare angående deras hårdvara. Sedan sammanställs vilka produkter som är populärast på plattformen just nu.

På förstaplats med 27,79 procent av användarna hittar vi inte helt förvånansvärt Oculus Quest 2 som hållit denna position sedan tidigare. Andraplatsen går till Oculus Rift S på 20,25 procent och det är inte förrän på tredjeplats vi hittar en annan aktör. Denna plats håller Valve själva med sitt Index-headset som används av 16,39 procent av VR-användarna.

När Oculus VR-konkurrent HTC lanserade sitt headset Vive för cirka fem år sedan var det en riktigt jämn kamp om vilket företag som var det populäraste. Vilket företag som höll förstaplatsen ändrades ofta från månad till månad. En kamp HTC nu ser ut att ha förlorat ganska rejält och Vive kommer in på fjärdeplats med 11,38 procent av användarna.

Windows Mixed Reality-headset håller i dagsläget endast 5,81 procent av Steams VR-användare. Andra uppmärksammade VR-headsets som HTC Vive Elite och Cosmos används båda av mindre än en procent av de som spelar VR på Steam.

Facebook och Oculus har således något av ett järngrepp på Steam-marknaden. Huruvida någon av deras relativt få konkurrenter kan komma att svepa in och ta över förstaplatsen i framtiden är något som återstår att se. I dagsläget har de dock tre av de fem av plattformens populäraste VR-headsets.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
KaffiMann Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
KaffiMann
Medlem
KaffiMann

Nekter å kjøpe Oculus, står på liste hos DecaGear. Antatt levering Q4 2021.