VR-entusiaster som använder sig av Oculus Rift och sitter kvar på ett äldre operativsystem får tänka om när Oculus nu har uppdaterat Rifts systemkrav.

Trots att Windows 10 funnits tillgängligt i flera år är det fortfarande många som inte har uppdaterat från äldre operativsystem. Windows 7 håller fortfarande en stark användarbas enligt Steams hårdvaruundersökningar. Trots att Windows 10 mer och mer börjar vinna över användare så är det långt ifrån alla som har tagit sig tiden att uppdatera.

Användare av Oculus Rift som hittills inte har uppdaterat till Microsofts senaste operativsystem kommer nu att behöva tänka om. Oculus gick nyligen ut med att den senaste uppdateringen Rift Core 2.0 kräver att användaren nyttjar Windows 10.

Oculus Rift kommer fortfarande att fungera för användare med Windows 7 eller 8.1. Däremot kommer den som använder sig utav något av dessa operativsystem att gå miste om kommande uppdateringar.

Medans många Steam-användare fortfarande nyttjar Windows 7 menar Oculus att omkring 95 procent av Rift-användare har uppdaterat till Windows 10. Vilket innebär att de uppdaterade systemkraven endast påverkar en mindre skara användare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid