OCZ Technology har tagit en kort paus i sitt SSD-utvecklande och presenterat två nya serier av DDR3-minne. Både OCZ Blade 2 och Xtreme Thermal Exchange (XTE) serierna satsar på nya värmespridare som ska ge effektivare kylning i hastigheter på upp till hela 2 400 MHz.

OCZ Blade 2 tar över där föregångaen slutade och erbjuder entusiastminnen för krävande överklockare och entusiaster. Förutom en ny värmespridare i eloxerad aluminium med flänsar i toppen är de nya minnesmodulerna goda för betydligt högre klockfrekvenser. Blade 2 finns i hastigheterna 2 133 MHz samt 2 400 MHz och använder sig uteslutande av 2GB moduler med två- och trekanaliga minneskontroller. Med maximal klockfrekvens på 2 400 MHz får Blade 2.modulerna nöja sig med minneslatenser om CL 9-11-9-24. Vid 2 133 MHz har OCZ varit märkbart mer aggressiva och spikar latenserna till CL 7-10-7-24.

blade2

OCZ har även lanserat två nya minnesserier med deras nya XTE-värmespridare. OCZ Platinum XTE och Gold XTE använder sig av samma värmespridare som med en relativt låg profil och eloxerad aluminium ska hålla minneskretsarna svala. Platinum-serien erbjuder klockfrekvenser på mellan 1 600 Mhz upp till 2 133 MHz med olika aggressiva minneslatenser beroende på klockfrekvens. OCZ Gold XTE satsar enbart på 2 000 MHz och 2 133 MHz klockfrekvenser och det med liknande minneslatenser som Platinumserien, alla moduler är på 2GB och finns att hitta i en mängd olika paket.

Priser och tillgänglighet är ännu inte avslöjat.

XTE_Gold1

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
GascogneME4ME Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henry de Kruijf
Medlem

snygg design..

kommer dock aldrig mer köpa OCZ pga deras dåliga support..
speciellt när det kommer till lite dyrare prestandaminnen kan jag bara rekommendera att välja anning tillverkare …:(

Gascogne
Medlem
Gascogne

[quote name=”ME4ME”]snygg design..

kommer dock aldrig mer köpa OCZ pga deras dåliga support..
speciellt när det kommer till lite dyrare prestandaminnen kan jag bara rekommendera att välja anning tillverkare …:([/quote]

Själv har jag aldrig haft problem med supporten.
Par av mina minnen blev defekta, skickade tillbaka dom till usa eftersom butiken i england hade lagt ner.
Fick tillbaks bättre minnen än dom jag skickade. 😀