OCZ har planer på att visa upp flera av sina kommande produkter på Computex som drar av stapeln den 31:e maj. Flera av deras SSD-enheter med PCI-E gränssnittet ska visas upp för konsumenter och företagsmarknaden, deras nya Indilinx-kontrollerchip och en egen hybrid-lösning för att kombinera en SSD med en mekanisk hårddisk.

OCZ verkar ha mycket att bjuda på när det gäller SSD-enheter, förutom att skeppa dessa ultrasnabba lagringsmedium till konsumentmarknaden har företaget även ett stort fokus på den lukrativa professionellamarknaden där allt från arbetsstationen till superdatorer ingår. Deras uppköp av Indilinx ger dem även möjligheten att kunna stå ut från mängden.

På Computex tänker man visa upp flera nya produkter och där ingår deras senaste Z-Drive R4 som är en SSD där man använder sig av gränssnittet PCI-Express med hastigheter på upp till 2.7 GB/s, 330 000 IOPS och upp till 960 GB utrymme inriktad mot datacenter. Deras senaste RevoDrive 3 som även den använder sig av PCI-Express men med ett lägre pris mera inriktat mot konsumentmarknaden.

RevoDrive_PCIe_SSD_2_1

Första generationen RevoDrive från OCZ

Det är även en produkt i RevoDrive-serien som står bakom företagets nya teknik för att kombinera SSD och hårddisk där RevoDrive ska användas som cache. Vi har inte många detaljer om detta men även detta är en lösning som börjar bli allt mer intressant. Vi har recenserat Intels teknik för detta med överraskande bra resultat och medan idén inte är någonting många entusiaster klappat händerna för så är det ett steg i rätt riktning att få ut SSD bland den större massan och där är en hybrid-lösning nästan är ett måste på grund av det höga priset på SSD-enheter idag.

Förutom att demonsterar nya produkter med PCI-E gränssnittet och deras hybrid-lösning tänker OCZ även visa upp den första kontrollerkretsen från Indilinx med stöd för 6 Gb/s. Indilinx har hamnat i skuggen bakom SandForce sedan SF-1200 och SF-1500 hittade ut på marknaden och vi får se om Indilinx har ett ess att dra upp ur rockärmen för att återfå samma status de en gång hade?

Källa: OCZ

Relaterade nyheter:

 

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid