OCZ Technology är något av ledstjärnan på en hetare än någonsin SSD-marknad. Minnestillverkaren har lagt just minnestillverkningen i malpåse och fördubblade sina inkomster under 2010 med hjälp av sin aggressiva SSD-satsning. Nu kommer nästa steg när man köper upp SSD-kontrollertillverkaren Indilinx som bland annat har sin Barefoot-kontroller på meritlistan.

OCZ var precis som med SandForce den första SSD-tillverkaren som vågade satsa på Indilinx egentillverkade kontrollerkretsar under början av 2009. OCZ startade då sin omåttligt populära Vertex-familj, som idag växt med två SandForce-baserade medlemmar, Vertex 2 och Vertex 3 så sent som i år.

Indilinx och inte minst deras Barefoot-kontroller var mycket populär under 2009 men det senaste året har man tynat bort från marknaden efter tung konkurrens från bland andra Intel och just SandForce. När nu OCZ kliver fram och avslöjar att man köper upp Indilinx för 32 miljoner dollar i egna aktier visar man med eftertryck att SSD-marknaden är företagets framtid.

Annons

indilinx
Indilinx Barefoot gjorde entré på marknaden i OCZ Vertex

OCZ kommer att fortsätta tillverka SSD-enheter med andra kontrollerkretsar, främst SandForce, men vi kan nog lita på att man framöver försöker få fram egna lösningar och exklusiva kretsar för sina egna produktserier, något som inte minst bör göra företagets SSD-enheter betydligt mer lönsamma.

Relaterade artiklar:

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
TempelMean MachineAnton Karmehedthis-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Oj. Det hade jag inte riktigt räknat med. Det kan ju bli väldigt intressant. Det mest troliga är väl att man kör på med Sandforce i sina high-end lösningar, men kanske gör billigare varianter med kontroller under egen flagg? Det ska bli intressant o se hur detta utvecklar sig.

this
Medlem
this

Det låga priset indikerade verkligen att Indilinx inte skulle ha överlevt ensam på marknaden. Det krävs nog en hel del kapital för att lika snabbt som Sandforce och Intel komma ut med färska kontroller kretsar. Nu kan OCZ verkligen bli ett renodlat SSD företag med egna kontrollerkretsar. Vi behöver helt klart bättre budget enheter och där tror jag Indilinx kan passa in väl, men dagens Barefoot känns något gammal i dagsläget.

Tempel
Medlem
Tempel

Mycket intressant och jag tror detta kan bli ett lyckodrag då en billig ssd med ok prestanda är det oemtillverkarna letar efter. För dom spelar det inte så stor roll vilken tillverkare det är av kontrollerkretsen bara dom kan skriva SSD på sina paket. Måste säga att det var ett väldigt lågt pris på uppköpet.

Tempel
Medlem
Tempel

OCZ kan ju om det här tas emot bra på marknaden få en bra utveckling av aktiekursen och då använda samma metod för att köpa upp även SandForce med tanke på deras stora fokus på ssd. Nu har jag inte kollat hur bolagen är värderade men som jag skrev innan så får man lov att säga att $32M i aktier för att köpa Indilinx är väldigt billigt som jag ser det med tanke på vilken potential SSD marknaden har. Framtiden får utvisa vad som händer.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Jag hade hellre sett att OCZ la $32M på sin kundtjänst efter att ha försökt komma i kontakt med den några gånger. Men det är ju jag.

Tempel
Medlem
Tempel

@MM 😀 kollade upp bolagen lite snabbt på wiki. OCZ har 290 anställda. Indilinx stod det inget om när det gäller just det och SandForce har 100 enligt wiki. Så vi kan nog inte räkna med så stor kundtjänst dessvärre.