Med en ökande efterfrågan på smartphones så förespås en brist på datorkomponenter då allt fler tillverkare skiftar fokus.

I en rapport från Digitimes förutspås en brist på datorkomponenter efter november 2016. DRAM är den typ av datorkomponent som är mest i riskzonen.

Samsung har ökat sina beställningar för minnen till deras telefoner för att kunna sälja mer Galaxy S7-telefoner efter klavertrampet med Note 7. Apple har även ökat sin efterfrågan av minne för att försöka sno marknadsandelar från den koreanska telefontillverkaren. Detta är då grunden till Digitimes rapport.

Brist på DDR4-minnen kan ge lång väntetid

I och med att minnestillverkarna måste lägga fokus på det som är mest efterfrågat förväntas det då resultera i en minnestorka på PC-marknaden. Digitimes spekulerar att det kan bli väntetider på upp till 20 veckor för DDR4-minnen till PC.7a04dad7-c3da-4a28-8bbc-5ac99928eaba

Vidare analys av DRAM-marknaden visar att priset på DDR4-minnen gått stadigt neråt under året men börjar nu vända.

dram

Även i Sverige kan vi se en trend som visar på ökande priset på DDR4-minnen. För tillfället är det ingen jätteskillnad i priserna. Men om denna trend håller i sig så kan det mycket väl bli märkbart för datorbyggare inom kort.

 

Rubrik

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gustav Gager Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gustav Gager
Admin

Detta gäller även NAND