Även Panasonic vill ha en del av 4K-kakan och visar på årets IFA-mässa upp en 65-tumsmodell med ultrahd-upplösning. Modellen heter något så fint som TX-L65WT600 och blir intressant nog först ut med 60 hertz 4K-video över det uppdaterade gränssnittet HDMI 2.0.

Vi skrev förra veckan inför startskottet av IFA-mässan i Berlin om den uppdaterade HDMI-standarden som resulterat i version 2.0, som i sin tur för med sig en rad nyheter från den tidigare standarden 1.4a. Med alla nya standarder brukar det ta ett tag innan de hittar ut på marknaden på bred front, men med HDMI 2.0 är Panasonic snabba med i leken.

Modellen vi kikar på är 65 tum stor och går under namnet TX-L65WT600. Det blir Panasonics första steg in på marknaden för 4K-TV, där konkurrenterna Samsung, LG, Sony och Toshiba sakta med säkert skickat ut nya modeller under det gångna året.

För att differentiera sig har man implementerat HDMI 2.0 som ger stöd för video i 3 840 x 2 160 pixlars upplösning i 60 hertz vilket ger betydligt jämnare rörelser exempelvis under sportsändningar som visades på plats. Ännu finns det ont om material i formatet, men att tekniken finns färdig bådar gott för en framtida övergång till standarden.

Panasonics nya 4K-TV bör dyka upp i butik nu under hösten, och medan de svenska priserna ännu är osäkra bör det röra sig om omkring 60 000 kronor.


Relaterade nyheter

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid