HP har passat på att visa upp lite nya modeller i sitt bärbara segment, varav två datorer sticker ut särskilt ur mängden. HP Envy 17 kommer finnas i specialutgåva med inbyggd rörelsesensor från Leap Motion, och Spectre 13 x2 är en fläktlös hybrid.

Hösten tenderar att medföra en våg av nya datorer från världens största tillverkare, däribland välkända HP. Bland den rad nya modeller man presenterar är det dock två datorer som sticker ut särskilt mycket och som vi tar en lite närmare titt på.

HP Envy 17 Leap Motion SE blir en av de första datorerna som levereras med en rörelsesensor från Leap Motion i handlovsstödet på höger sida. Sagda sensor finns även att köpa från Leap Motion separat, då i form av en dosa som kan placeras på skrivbordet och som känner av handrörelser ovan för sin yta.

HP_Leap_Motion

På Envy 17 kan sensorn aktiveras respektive deaktiveras med hjälp av funktionstangenten och mellanslagstangenten. Datorn kommer med mjukvara förinstallerad för att hitta applikationer med stöd för tekniken, som finns i form av bland annat spel och utbildningsmjukvara.

I övrigt är maskinen en Intel-baserad, och diskret grafik från Nvidia finns som tillval. Däremot är inte de fullständiga specifikationerna och valmöjligheterna publicerade. Datorn har som namnet antyder en skärmstorlek på 17 tum med 1 920 x 1 080 pixlars upplösning och kommer finnas både med och utan pekskärm.

HP_Spectre_x2_detached_verge_super_wide

Samtidigt visar man upp hybriddatorn Spectre 13 x2, med en 13-tums 1080p-skärm med multitouch som kan användas antingen med en tangentbordsdocka eller på egen hand som surfplatta. Särskilt intressant med modellen är att den använder en särskilt strömsnål Haswell-processor, förmodligen ur Y-serien, som medför att dess aluminiumchassi inte innehåller några fläktar.

Lagring finns i form av 64 eller 128 gigabyte SSD utan någon extra lagring i tangentbordsdockan. Batteritiden uppges vara uppåt 7,5 timmar.

Båda datorerna förväntas bli tillgängliga den 16 oktober, HP Envy 17 Leap Motion SE för 1 049,99 dollar och Spectre 13 x2 för 1 099 dollar, båda beroende på konfiguration. I svenska butiker bör prislapparna landa omkring 10 000 kronor för båda modellerna. Vi bör få veta mer om detaljerade specifikationer inom kort.

Bilder: The Verge, Engadget


Relaterade nyheter

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
_AnKaN_ Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Jag betalar gärna för en fläktlös laptop men inte för en hybrid laptop / padda.