Det är inte bara redan högpresterande processorer som är roliga att överklocka. Något som bevisas när Intels minsting Pentium Gold G7400T överklockas till 5,8 GHz på sina två kärnor.

Gigabyte och deras överklockare HiCookie har lyckats pressa en av Intels absoluta instegsmodeller till en löjlig nivå genom överklockning. Det rör sig om en Pentium Gold G7400T, en tvåkärnig processor med fyra trådar om landat på hela 5,8 GHz. Något som ska ha resulterat i faktiskt imponerande prestandasiffror.

Överklockningen åstadkoms med ett moderkort i form av ett Gigabyte Z690 Aorus Tachyon. För att överklocka processorn kyldes enheten med flytande kväve och BCLK-frekvensen skruvades upp till 187 med 1.656 V.

Processorn kördes sedan genom Geekbench 3 där den lyckades kamma hem 9 219 poäng i den enkärniga delen. En imponerande poäng men inte något som sätter några rekord. Den flerkärniga poängen på 20 107 är däremot tillräckligt för att klå den förra tvåkärniga mästaren, en Core i3-7350K vid 6,8 GHz. Den före detta förstaplatshållarens flerkärniga poäng ligger på 16 265.

Detta är inte första gången Gigabyte och HiCookie når långt med Alder Lake-processorer. Tidigare uppgav man att en Core i9-12900K hade pressats till 8 GHz. En överklockning Gigabyte till och med använde i marknadsföringsmaterial men som sedan visade sig vara fejkad. Förhoppningsvis blir det inga otrevliga upptäckter angående denna Pentium-överklockning.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid