MMD har nu presenterat bildskärmen Philips 243B1JH. En enhet som siktar på att vara ett budgetvänligt alternativ med många anslutningsmöjligheter.

MMD har nu presenterat bildskärmen Philips 243B1JH som kan komma att lämpa sig väl för den som primärt använder sig av en bärbar dator men som behöver en extra skärm då och då. Detta då stor fokus lagts på bildskärmens extra anslutningsmöjligheter.

MMD:s pressmeddelande lyfter fram bildskärmens USB-A anslutning med DisplayLink, USB-C för laddning upp till 100 W av externa enheter samt dess RJ45-anslutning. Något som kan komma väl till hands då de flesta nyare bärbara datorer kastat ut denna kontakt och fokuserar mer eller mindre enbart på WiFi-anslutning istället för Ethernet. Bildskärmen kommer även med en DisplayPort-utgång för att kunna koppla ihop flera bildskärmar samtidigt med en enda kabel.

Philips 243B1JH kommer även med en inbyggd webkamera som fälls in i skärmens chassi när den inte är i bruk. Med denna kommer även stöd för Windows Hello. Skärmen kommer också utrustad med en infraröd sensor och en ljussensor. Den förstnämnda skickar ut infraröda signaler för att fastställa om en användare är närvarande vid just det tillfället. Märker skärmen att den sitter ensam sänker den automatiskt ljusstyrkan för att dra ner på energiförbrukningen. MMD påstår att detta ska kunna leda till upp till 80 procent lägre strömförbrukning och även en längre livslängd för skärmen.

Annons

Ljussensorns uppgift är ganska uppenbar. Denna är till för att kunna låta skärmen, likt de allra flesta smartphones, justera sin ljusstyrka efter hur stark belysningen är omkring den.

Sett till de mer traditionella specifikationerna för skärmen rör det sig om en IPS-panel med en upplösning på 1 080 x 1 920 pixlar och en uppdateringsfrekvens på 75 Hz. Dess responstid ligger på fyra millisekunder kontrasten ligger på 1 000:1.

Bildanslutningarna kommer i form av en DisplayPort 1.4, en HDMI 1.4 samt en USB-C som kan användas i DP Alt Mode.

Philips 243B1JH kommer att finnas tillgängligt från och med någon gång under februari månad. Detta med ett rekommenderat cirkapris på 4 249 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid