I en tid då all datorhårdvara är täckt i RGB-belysning passar Philips på att lansera Hue Sync till PC och Mac för att få datorernas belysning att spilla ut i resten av hemmet.

I januari stod det klart att Philips smarta belysning vid namn Hue skulle äntra PC-marknaden. Detta i form av ett samarbete mellan Philips och Razer som gav Razers mjukvara Synapse möjligheten att styra Hue-enheter.

Nu har dock Philips valt att lansera sin app ”Hue Sync” till PC och Mac. Denna med liknande funktioner som Synapse utrustades med tidigare i år.

Med Philips nya app kan användare synca belysningen till att reagera på film, musik eller spel som spelas upp via den parkopplade datorn. Philips beskriver det som att appen läser av vad man lyssnar eller tittar på, analyserar det och översätter det sedan till en script för belysningen.

Denna typ av belysning påminner om så kallade Ambilight som vissa bildskärmar utrustats med. Beroende på vad för Hue-enheter som kopplas ihop med datorn bör dock denna lösning resultera i ett större upplyst område.

För att få Hue Sync att fungera på PC eller Mac (Windows 10, Mac OS Sierra eller nyare) krävs det att användaren går igenom ett par steg. Först måste Hue-bryggan och samtliga produkter som ska kopplas in vara påslagna. Därefter måste ett ”Entertainment area” sättas upp via Hue Sync-appen. Till sist måste Hue Sync även vara aktivt på den PC eller Mac-dator som ska styra belysningen.

Philips och Razer samsas på RGB-lekplatsen och Synapse får nu Hue-stöd

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

5
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
4 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MorkulTintinTim Scharinger Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Philips implementerar alltså det som funnits hos öppna lösningar sedan par år tillbaka? Missar jag något här? Läste igenom denna artikel och trodde direkt att det var ett sponsrad artikel men så var inte fallet.

Vilket fall detta är inget nytt på något sätt, även HUE går att koppla till diverse andra system som gör exakt det som nu Philips egna mjukvara tydligen gör. Hur kan detta inte vara en nyhet för NH?

Tim Scharinger
Gäst
Tim Scharinger

Jag har bara testat Razer och tyckte det fungerade dåligt. Så jag ser fram emot detta. Nyhet är det oavsett vad det fanns för hemmamods tidigare.

Morkul
Medlem
Morkul

Produkter som DreamScreen, Lightberry med flera är inte vad jag skulle kalla ”hemmamods”. Aldrig provat Razer, personligen tycker jag inte alls om Phiulips egna mjukvara då den är för begränsad på många sätt.

Problemet jag har är inte att det rapporteras om detta son en nyhet i sig utan hur artikeln är skriven. De nämner Razer som samarbetar med Philips men de nämner ingen av konkurrenterna.. Texten får det att låta som att denna produkt är unik, vilket den alltså inte är.

Tintin
Medlem
Tintin

Dessa alternativ är ju ofta allt annat än plug n play, och allt fler har en Hue bridge med tillhörande lampor av olika slag så nu kan man bara installera appen på sin dator och allt är i princip klart. Jag tycker det är fantastiskt bra! Dessutom kräver ju de produkterna som du nämnde en hemmabyggd ram som man sätter bakom sin TV, eller har jag missuppfattat de där då jag funderade på dem när de var nya? Jämför gärna med en artikel om något nytt tangentbord och använd din ’logik’ på det. ”-Är detta en nyhet? Tangentbord med tangenter… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

De produkter jag hänvisade till kan köpas med kit för led som du sätter bakom TVn så det är ingenting du behöver bygga själv. Fördelen är dock att du kan bygga helt själv om du vill. Allting är plug n play! Dessutom ett betydligt större anpassningsmöjligheter (customization) än vad du har med Hue.

Angående nyhet:
Det är inte innehållet i sig som jag vänder mig emot utan hur det är formulerat. Som om detta skulle vara någonting unikt. Hade det endast handlat om ny Hue mjuk/hårdvara så hade det varit en nyhet precis som tangentbord.