Lanseringen av Apple Silicon ger oss en ny version av Adobe Photoshop. Microsoft får dessutom nytt stöd med en Beta för Windows 10 on ARM.

Mjukvaruutvecklare har en växande lista av nya operativsystem att utveckla för. Microsoft har Windows 10X på gång nästa år och har sedan tidigare Windows 10 on ARM. Med Apples nya M1-processor har Apple dessutom ett operativsystem för datorer som baseras på ARM. Även om Apple inte vill nämna det brittiska processorbolaget vid namn, är ARM grunden för Apple Silicon och de nya Mac-datorerna. För alla nya operativsystem är kompatibel mjukvara givetvis mycket viktig och nu kommer ett av världens mest populära program till Apple Silicon och Windows 10 on ARM, samtidigt.

Begränsad funktionalitet

De nya versionerna av Photoshop kallas för Photoshop (Beta). De inkluderar bara viss funktionalitet och är därför inte tänkta som fulla ersättare för Photoshop för Mac eller Windows. Med det sagt är det möjligt att den nya betan kan erbjuda en bättre användarupplevelse. Windows Central rapporterar till exempel om bra prestanda med Photoshop (Beta) på en Surface Pro X, bättre än med den 32-bitar version som tidigare varit kompatibel med den ARM-baserade datorn. Med Apple Silicon ska översättningslagret Rosetta 2 kunna erbjuda förhållandevis hög prestanda men oberoende på om den äldre versionen kan erbjuda fler funktioner, är det uppenbart att Adobe behöver fortsätta sitt arbete med att över

Vi har inte sett någon användning av Photoshop för Apple Silicon ännu, eftersom de nya modellerna bara har nått ett fåtal konsument hittills. Adobe har dock erfarenhet av att lansera nerskalade versioner av sina appar för Apples andra plattformar. Photoshop for iPad har sedan tidigare lanserats med en begränsad uppsättning funktioner och har sedan uppdaterats kontinuerligt med fler funktioner. Övergången till Apple Silicon har samtidigt potential att ligga närmare den version av programmet som redan erbjuds för Intel-baserade Mac-program, med tanke på att även stora videoredigeringsprogram såsom DaVinci Resolve nyligen släppts i beta för Apple Silicon.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid