Sony har redan gläntat ganska rejält på dörren inför sin lansering av kommande spelkonsolen Playstation 4. Men medan vi fortfarande saknar information om lanseringsdatum och Microsofts nästa Xbox ännu inte synts till insinueras det att lanseringarna sker i oktober månad.

Det är chefutvecklaren för Assassin’s Creed 4: Black Flag som indirekt kan ha avslöjat lanseringsdatumen för Sony och Microsofts kommande spelkonsoler. Jean Guesdon säger nämligen i en intervju med Outside Box att man kommer lansera sin fjärde utgåva av Assassin’s Creed den 29 oktober på alla spelplattformar. Inte bara PC och dagens generation av spelkonsoler, utan även nästa generations spelkonsoler som man säger sig vara redo för.

Vilket om Guesdon har rätt information betyder att både Sony och Microsoft kommer lansera sina nya spelkonsoler senast den 29 oktober. I den videoinspelade intervjun får vi känslan av att det kan vara tal om språkförbistringar och att Guesdon i själva verket inte är säker på ifall både Sony och Microsoft nylanserar sina konsoler redan i oktober.

Sony har själva pekat på en lansering under ”holiday 2013” vilket brukar betyda lagom till julhandeln eller tidigast i november. Medan Microsoft inte ens bekräftat att man har en ny spelkonsol på gång i år.

Om uppgifterna stämmer skulle inte bara spelkonsolerna dyka upp tidigare än väntat, de skulle troligtvis göras tillgängliga på marknaden ganska nära inpå varandra. Vilken om någon konsol har ni mest förhoppningar på under 2013?

Källa: Outside Xbox via TrustedReviews


1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
gatrud Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
gatrud
Gäst
gatrud

Tycker att Microsoft i stort har vunnit den nuvarande generation, även om det har släppts mycket exklusiva titlar nu på slutet till PS3. I princip alla multi-plat-spel är bättre på 360 och Live talar ju för sig själv även om det kostar.

Så skulle gärna se Sony få en bättre start nu än förra gången…och att de uppgraderat säkerheten på PSN. Konsolen verkar väldigt lovande i alla fall.

Personligen kommer jag nog köpa en PS4 först.
Men om det är skillnader i priset på konsolerna så tror jag det kan vara en avgörande faktor annars.