Enligt nya rykten ska Sony vara tidigt i utvecklingen av en ny handhållen spelkonsol som ska gå under Playstation-flagg. En lansering tros dock inte inträffa på minst två år.

Sonys äventyr på marknaden för handhållna spelkonsoler har minst sagt gått upp och ner. Företagets första satsning i form av Playstation Portable (PSP) gjorde mycket väl ifrån sig sett till både kritik och försäljning. Uppföljaren Playstation Vita var en något rörigare historia. Konsolen i sig fick mycket positiv kritik vid lansering men Sonys fortsatta stöd för utvecklingen av mjukvara och spel till konsolen var förvånansvärt kortlivat.

Nyligen lanserade företaget Playstation Portal som inte riktigt är en uppföljare till de tidigare två enheterna. Portal kan endast strömma spel från en Playstation 5-konsol kopplad till samma WiFi-nätverk som den handhållna enheten. Portal renderar alltså ingenting på sin egen hårdvara utan kan mer eller mindre ses som en liten portabel skärm med tillhörande handkontroller för den som vill spela PS5-spel någon annanstans än framför sin TV. Så länge spelandet inte inträffar för långt bort från routern, det vill säga.

Nu påstår Youtube-kanalen Moore’s Law is Dead att Sony arbetar tillsammans med AMD för att utveckla hårdvara till en ny handhållen spelkonsol. Denna spekuleras få en systemkrets med runt 18 beräkningsenheter i grafikdelen och en klockfrekvens på omkring 1,8 GHz för att vara kompatibel med både PS4 och PS5-spel.

Lanseringen sägs som tidigare nämnt vara närmare två år bort. Något som skulle kunna innebära en lansering vid sidan av Playstation 6. Ser vi på hur marknaden för handhållna speldatorer och konsoler har vuxit explosionsartat under de senaste åren vore det inte helt överraskande om Sony vill ge det en till chans. Just nu bör dock informationen tas med en nypa salt då vi just nu inte har någon bekräftad information eller större läckor om en ny handhållen Sony-konsol att gå på.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid