Sonys handhållna spelströmmare Playstation Portal har nu fått en ny arbetsuppgift efter att den hackats och man lyckats installera PSP-emulatorn PPSSPP på enheten som inte är skapt för att driva spel på egen hand.

Playstation Portal är en något udda pryl på marknaden för handhållna spelenheter. Medans maskiner som Steam Deck, ROG Ally, Lenovo Legion Go med flera är skapta för att köra spel på sin interna hårdvara är det inte vad Sony siktat på. Portal är istället en syskonenhet till Playstation 5 och strömmar spel från spelkonsolen när den är kopplad till samma WiFi-nätverk.

Portal använder alltså inte sin Qualcomm 662 systemkrets eller sitt Android-operativsystem för annat än att styra ett playstation 5 ett par meter från den faktiska konsolen. Nu har den dock fått en ny arbetsuppgift tack vare Andy Nguyen som via Twitter bekräftat att man efter mer än en månads arbete lyckats hacka spelströmmaren.

Nguyen och vänners arbete resulterade i att man kunde installera emulatorn PPSSPP på Portal. Detta är en open source emulator som finns tillgänglig för Android, Windows, Linux, macOS och iOS. Emulatorn är föga förvånande till för att emulera spel till Sonys handhållna spelkonsol PSP från 2004.

Nguyen påpekar att det i dagsläget inte finns någon planerad lansering av hacket de lyckats framställa för Playstation Portal. Det är fortfarande mycket jobb kvar som behöver göras innan emulatorn är redo att kunna huseras på Portal utan problem. Nguyen överväger dock att publicera videos för att demonstrera deras arbete framåt helgen. I dagsläget kan vi dock inte göra annat än att vänta och hoppas att detta är startskottet för Portals emulatorresa vilket kan göra den betydligt mer användbar än vad Sony menade att den ska vara.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid