Sony har nu bekräftat arbeta på nästa generation av Playstation VR till deras nyligen lanserade spelkonsol Playstation 5.

Spelkonsolen Playstation 5 har bekräftats få ett dedikerat VR-headset i framtiden. I dagsläget är detaljerna sparsmakade men Sony har lovat förbättringar hos de flesta aspekter jämfört med det Playstation VR som existerar idag.

Den kommande generationen av PSVR kommer att erbjuda förbättringar hos de interna skärmarnas upplösning, synfält, huvudspårning och input. I dagsläget har det inte bekräftats när det nya headsetet kommer att lanseras. Det ser dock ut som att någon lansering inte kommer att inträffa förrän nästa år som tidigast.

Trots att lanseringsfönstret inte har spikats nämner Sony några av de kommande speltitlarna för PSVR. Dessa inkluderar After The Fall, Sniper Elite VR och Humanity.

Sonys blogginlägg nämner även att förbättringar ska ha gjort till de handkontroller som används till Playstation VR. Dessa ska ha uppdaterats med några av de funktioner som hittas i handkontrollen DualSense som introducerades i samband med lanseringen av Playstation 5. Exakt vilka funktioner det handlar om klargörs dock inte, Sony nämner bara att det är ett exempel på den ”framtidssäkra” teknik företaget utvecklar för att matcha deras vision för nästa generations Playstation VR.

Enligt blogginlägget ska Sony vara mer dedikerade till virtuell verklighet än någonsin. Exakt vad denna fokus kommer att resultera i är dock något som vi endast kan spekulera i.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid