PowerColor ser ut att bli den första tillverkaren som lyckas utveckla ett helt ljudlöst grafikkort baserat på AMD:s populära Radeon HD 6850-grafikkrets. PowerColor SCS3 HD6850 använder sig av en massiv aluminiumfläns som med hjälp av fem värmerör håller den kraftfulla grafikkretsen kyld även utan hjälp av fläktar.

Efter vår recension av av AMD:s nya grafikkortsfamilj kom det genast frågor om möjligheten till ett passivt kort baserad på de nya kretsarna, något som enligt tillverkarkontakter till NordicHardware inte såg särskilt troligt ut.

PowerColor har i alla fall lyckats och deras passiva grafikkort kommer med samma bestyckning som de vanliga modeller vi ser på marknaden med aktiv kylning. Det vill säga 960 streamprocessorer, 1GB GDDR5 RAM och stöd för CrossFire samt ett gediget utbud av bildanslutning. Det enda man inte avslöjat information om ännu är pris och klockfrekvenser, det senare som möjligt kan skilja sig mot dagens kort. Vi håller tummarna för att prestandaspecifikationerna är intakta vilket skulle göra kortet mycket intressant för lyhörda entusiaster.

pcpass

pcpass2

pcpass3

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
nussseAnton Karmehedvoleyro Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Voleyro
Medlem
Voleyro

Skulle vara rätt intressant att se temp på denna passivt och med 120mm fläkt installerat för att jämföra med original lösningen.

nussse
Gäst
nussse

Det ser onekligen mycket trevligt ur. Lite synd bara att de kör med röda kort. Just på denna hade de ju kunnat köra med svart 🙂