PowerColor HD6870X2 kommer utrustad med den populära AMD-grafikkretsen Barts XT, men till skillnad mot övriga kort med denna GPU hittar vi faktiskt två kretsar under den väl tilltagna kylaren. PowerColor har helt enkelt skapat sig ett eget multi-GPU-kort som med dubbla Barts XT-kretsar stoltserar med 2 240 streamprocessorer och en beräkningskraft på 4,03 teraFLOPs.

PowerColor HD6870X2 är det första grafikkortet på marknaden med dubbla Barts-kretsar och grafikkortstillverkaren har sett till att kortets två GPU:er ska trivas ordentligt. Det egenutvecklade kretskortet är utrustat med vad PowerColor själva kallar Platinum Power Kit, vilket består av en 13-fasers spänningsdel, spolar med ferritkärna och DrMos-kretsar. Allt för att ge en så stabil spänning som möjligt även vid tung belastning.

Grafikkortets två grafikkretsar har vardera 1 120 streamprocessorer och varje GPU arbetar i 900 MHz, precis som singel-GPU versionerna av Radeon HD 6870. Det 2GB stora GDDR5-minnet arbetar med dubbla 256-bit minnesbussar samt en klockfrekvens på 1 050 MHz (4 200 MHz effektivt).

pc6870x2

För att kortet ska hålla sina temperaturer på rätt nivå har PowerColor försett grafikkortet med en Heat Pipe Direct Touch (HDT) kylarelösning. Här hittar vi sex stycken värmeledningsrör som i direkt kontakt med grafikkretsarna ska ge upp till 50 gånger bättre värmeupptagningsförmåga än en vanlig kopparbas.

Grafikkortet stödjer som väntat DirectX 11 och Eyefinity med dubbla DVI-utgångar, HDMI och dubbla mini-DisplayPort utgångar. Prislappen landar på drygt 4 000 kronor och då ingår det kritikerrosade bilspelet DiRT3.

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
CalatheaKogsterAnton Karmehedfackamatoctrl Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

Erhm, kanske synvilla. Men ser inte den bakre heatpipen väldigt platt ut?
Hade för mig heatpipes var runda av anledningen att man skulle transportera runt ämnen i dem.
Därför de är bättre än en vanlig klump rå koppar.

fackamato
Medlem

[quote name=”ctrl”]Erhm, kanske synvilla. Men ser inte den bakre heatpipen väldigt platt ut?
Hade för mig heatpipes var runda av anledningen att man skulle transportera runt ämnen i dem.
Därför de är bättre än en vanlig klump rå koppar.[/quote]

Det fungerar, jag har sett det i laptops. :>

Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

De brukar nog vara runda eftersom det tillåter maximalt med ånga att passera pär mängd koppar. inget som direkt hindrar dem från att vara lite tillplattade.

Marcus Heinemo
Medlem

Aningens dyrt när ett singelkort går lös på 1500kr. Men en intressant idé.