Powercolor är en av de första att ta sina egenutvecklade Radeon RX 480-grafikkort till marknaden och med namnet Red Devil är det sikte på entusiaster i mellanklassen.

Powercolor Radeon RX 480 Red Devil bygger på AMD:s Polaris 10 GPU men skiljer sig i övrigt mycket från AMD:s eget referenskort. Powercolor använder sig av ett helt skräddarsytt kretskort med 6+1 fasers spänningsdel och en ensam 8-pins strömkontakt.

Med kraftfullare komponenter och en kraftigare strömförsörjning är det ett grafikkort som åtminstone på pappret kan göra Radeon RX 480 till ett intressant kort även för entusiaster och överklockare. Grafikkortet kommer överklockat från fabrik till 1,33 gigahertz GPU som kyls av en rejäl kylare med tre fläktar på 80 millimeter. Kylflänsen använder sig av fyra värmeledningsrör i koppar för att transportera värmen från Polaris 10-kretsen till flänsarna och vidare från grafikkortet med hjälp av de tre fläktarna.powercolors-red-devil-radeon-rx-480-costs-269-available-july-29_full

Powercolor Red Devil RX 480 har även en metallplåt baktill för att både göra kortet mer stabilt samt ge ett stabilt tryck över alla komponenter. Minnesmängden är på 8 gigabyte och DDR5-kretsarna arbetar vid en minnesfrekvens på 8 000 megahertz precis som AMD:s referenskort.

Powercolor har ännu inte släppt några officiella prisuppgifter för den svenska marknaden men Red Devil RX 480 ska börja säljas den 29 juli med ett riktpris på 269 dollar. I svenska butiker där RX 480 säljs för runt 3 000 kronor kan vi nog räkna med en prislapp ett par hundralappar över 3 000 kronors gränsen.

Test: AMD Radeon RX 480 8GB – För dyrt och med undermålig kylare

Rubrik

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ahmed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ahmed
Gäst
Ahmed

Red Devil, vad ska då vega kortet heta? Hells Angels eller?
Det jag undrar mest nu när AMD RX 480 AIB-kort dyker upp är var RX 470 och 460 håller hus.