Vi rapporterade tidigare om att Intel senarelagt Ivy Bridge till senare under Mars-April 2012 och en läckt produktplan från Intel bekräftar just detta. Vad som ligger bakom beslutat är idag inte känt men det finns flera troliga anledningar bakom detta men det mest troliga är att det handlar om en marknadsstrategi från Intel.

Något som kom lite oväntat var att Intel nu har lagt Ivy Bridge för en senare lansering än vad vi är vana vid enligt deras Tick-Tock strategi utlovar, men det kan ligga ett par mycket troliga skäl bakom detta.

Släpps Ivy Bridge senare på grund av strategi eller problem med 22nm?

Den första är att Sandy Bridge-E lanseras senare i år till den mycket dyrare LGA2011-sockeln och är tänkt ska bli Intels flaggskepp på marknaden. Hade Ivy Bridge lanserats i början på första kvartalet så hade Sandy Bridge-E inte fått mycket andrum och trots att Ivy Bridge inte är tänkt att konkurrera mot Sandy Bridge-E skulle det oundvikligt ha blivit så på grund av den nya tillverkningsprocessen på 22nm och 3D-transistorer.

Intel_Desktop_Ivy_Bridge1

Intel_Desktop_Ivy_Bridge2

De andra alternativen är att Sandy Bridge fick en dålig start vid lansering med felaktiga styrkretsar något som kostade Intel rätt mycket och tvingade dem att kalla tillbaka många moderkort och bärbara med den felaktiga styrkretsen. Något annat är att Intel helt enkelt har problem med sin 22nm-process och behöver några månader extra på sig men med tanke på att de visat upp en demonstration av Ivy Bridge på 3 olika områden finner vi detta mindre troligt.

Vi får nu även bekräftat att styrkretsarna för Ivy Bridge döps till 7-serien, men som tidigare avslöjats ska även dagens 6-serie av styrkretsar och LGA1155-plattformen ge stöd för Ivy Bridge.

Källa: zol.com.cn

Relaterade nyheter:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BirksSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Säkert en strategisk försening av Intel.

Birks
Medlem
Birks

Jag är mest nyfiken på om Sandy Bridge-E hinner ut i butik innan Battlefield 3 släpps.
Lär finnas många som liksom jag behöver uppgradera sina burkar när det spelet kommer och jag köper hellre E än vanliga Sandy Bridge.