Prolimatech som står bakom många kända kylningslösningar i prestandasegmentet släpper nu en helt ny kylare i instegssegmentet. Den nya kylaren kommer med en torn-design, tre värmeledningsrör, en PWM-styrd fläkt och ett förhållandevis lågt pris.

Prolimatech har gjort ett namn bland entusiaster med sina Megahalems, Armageddon och Genesis-kylare, men släpper nu den nya kylaren i instegssegmentet vid namn Lynx. Lynx kör på den väl beprövade torn-designen och mäter 159,5 mm på höjden men har ett djup på endast 30 mm. I basen på kylaren går det tre värmeledningsrör som går ut ut båda sidorna upp i tornet av kylflänsar i aluminium.

Prolimetech Lynx kommer med en PWM-styrd fläkt förinstallerad som kan gå i allt från 800 till 1 600 varv i minuten. Kylaren väger totalt 487 gram (354 utan fläkt) och är knappast den tyngsta kylaren på marknaden, något som ihop med övriga specifikationer inte talar för att det är den bästa prestandalösningen på marknaden.

Prolimatech_Lynx1 Prolimatech_Lynx2

Kylaren är kompatibel med Intel LGA1155/1156 och AMD AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1, och det nämns ingenting om Intel LGA1366 och LGA2011. Kylaren kommer att gå för försäljning för 27,90 Euro, vilket kan översättas till strax under 300 kr inkl. moms.

Prolimatech_Lynx3

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Vad är den specad att klara av att kyla bort?