Ännu en variant av Playstation 5 kan vara på väg inom kort då allt fler inom spelindustrin börjar tro på en lansering av PS5 Pro under 2024 års andra halva.

Sony har redan sjösatt en rad varianter av Playstation 5. Trots att ingen av dessa skiljer sig från någon annan när det kommer till den faktiska hårdvaran. Först ut var den något gigantiska originalmodellen som sedan följdes upp av en revision med omarbetade kylflänsar på insidan. Detta är dock ingenting konsumenten märker av utan det är förmodligen en kostnadsfråga från Sonys sida där man valde att minska den totala mängden värmeledande material för att dra ner på produktionskostnaden.

Den senaste upplagan är vad många kallar Playstation 5 Slim. Trots att det inte är en officiell slim-version. Det är mer ett PS5 som krympt i tvätten och nu har mer hanterbara dimensioner när det kommer till vilka TV-möbler konsolen får plats i.

Länge har det dock ryktats om ännu en upplaga av spelkonsolen och denna fjärde variant tros bli PS5 Pro. Denna har ryktats få en ny systemkrets utvecklad i samarbete med AMD där grafikkretsen uppdateras till att vara RDNA 3-baserad. Även processordelen tros få sig ett mindre prestandalyft trots att den väntas vara baserad på Zen 2 precis som kretsen i dagens PS5.

Spelkonsulten Serkan Toto från Tokyo-baserade Kantan Games nämnde i en intervju med CNBC att den generella uppfattningen hos spelindustrin är att denna Pro-modell kommer lanseras under 2024 års andra halva. Han nämner hur lanseringen skulle ske väl inför lanseringen av GTA 6 vilket han ser som ”en adrenalinspruta för hela spelindustrin”.

En uppdaterad systemkrets med en grafikdel baserad på RDNA 3 skulle öppna upp för användning av nya tekniker på konsolsidan. Interpolerade bildrutor och uppskalningstekniker som FSR och DLSS har blivit något många spelutvecklare förlitar sig på för att deras spel ens ska vara någorlunda spelbara. Dessa tekniker på konsolsidan känns mer eller mindre bara som en tidsfråga.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid