Efter ett tag i beta-stadiet kommer nu uppdateringen till PS5 som möjliggör extra lagringsutrymme tack vare konsolens M.2-plats som hittills varit inaktiverad.

Sony släpper nu en efterlängtat uppdatering till Playstation 5. Detta blir den andra stora uppdateringen till spelkonsolen och tar med sig stöd saker som för 3D-ljud hos inbyggda TV-högtalare och automatisk inspelning av högpunkter från spelsessioner. Den allra största nyheten med uppdateringen är dock faktumet att PS5-användare nu kan utöka sin konsols lagringskapacitet.

Playstation 5 kommer med en extra M.2-plats för NVMe-enheter. Hittills har denna varit inaktiverad för gemene man. Under en tid har denna uppdatering som aktiverar expansionsplatsen testats i beta-stadiet och nu ska den hitta sin väg till alla användare. Detta innebär att med rätt typ av NVMe-enhet kommer spelare kunna röra sig bort från endast den inbyggda lagringen för att få plats med mer spel och media på sin konsol.

Sony har detaljerat vad som gäller för NVMe-enheter användare vill sätta in i sitt PS5. De storlekar som stöds är: 2 230, 2 242, 2 260, 2 280 och 22 110. Sedan rekommenderas en sekventiell hastighet på minst 5 500 MB/s. Utöver detta krävs det även att lagringsenheten kommer med en egen kylfläns och hela paketet får inte vara bredare är 25 mm, längre än 110 mm och inte vara tjockare än 11,25 mm.

Uppdateringen gör det även möjligt för användare att anpassa konsolens ”Control Center”. Alltså att det nu är möjligt att själv bestämma vilka inställningar och dylikt man vill ha snabbåtkomst till. Uppdateringen förbättrar även PS Remote Play och PS App-applikationerna. Allt detta tillsammans med en rad andra, mindre förändringar. Det som vill se exakt allt Sony ändrar med den senaste uppdateringen kan besöka Playstation-bloggen för en mer detaljerad genomgång.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid