En ny rapport menar att Sony valt att pausa produktionen av sitt VR-headset PSVR 2 tack vare nedåttrendande försäljning av det än så länge Playstation 5-exklusiva headsetet.

Sony gick nyligen ut med att man ser över möjligheten att få sitt senaste VR-headset kompatibelt med PC. Något som just nu sägs testas och förhoppningsvis bli en officiell funktion senare under 2024. Detta verkar dock inte ha resulterat i något positivt när det kommer till försäljningen av headsetet.

Enligt en ny rapport från Bloomberg (betalvägg) ska försäljningen av PSVR 2 gå så pass segt att Sony nu valt att pausa produktionen. Detta i ett försök att bli av med de enheter som just nu tar upp plats på butikshyllorna innan man fyller på lagren.

Lanseringen av PSVR 2 var relativt lyckad med mycket positiv kritik till headsetets specifikationer och funktioner. Däremot har Sony inte lanserat någon större mängd tyngre speltitlar till enheten med Horizon: Call of the Mountain som företagets enda egna exklusiva speltitel. Detta tillsammans med priset för headsetet som kostar mer än en PS5-konsol kostar ser ut att ha gjort det ytterst svårt att sälja.

Huruvida PC-kompatibilitet kan vända headsetets popularitet eller om det behövs en ännu större push från Sony med förstahandsspel och annat innehåll som kan locka köpare. Stämmer Bloombergs rapport kan dock PSVR 2 komma att bli ett kraftfullt gamingtillbehör som eventuellt försvinner till historians mörka vrår tack vare undermåligt stöd från dess skapare om ingenting förändras inom en relativt snar framtid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid