Windows 7 har gått förbi Windows 10 som det mest använda operativsystemet på Steam tack vare kinesiska PUBG-spelare.

Playerunknown’s Battleground (PUBG) är galet populärt. Nu har spelets popularitet skjutit i höjden i Kina, ett land där merparten av PC-användarna fortfarande sitter på operativsystemet Windows 7. Detta har lett till att Windows 7 tagit över förstaplatsen som det mest använda operativsystemet på Steam enligt den senaste hårdvarustatistisken. En tydlig signal om hur många spelare som PUBG drar till steams plattform.

Undersökningen från oktober månad visar att det är förenklad kinesiska som är det mest använda språket bland alla Steams användare. Denna information kommer tillsammans med en tweet från Steam Spy som visar hur antalet kinesiska PUBG-spelare har skjutit i höjden de senaste månaderna.

Steam Spys tweet visar att under de senaste månaderna har antalet PUBG-spelare från Kina ökat mer runt 600 procent. Vilket också skulle vara en bra förklaring till de kontinuerligt slagna Steam-rekord som noterats för PUBG under hösten.

Jämfört med september månad så har samtidigt antalet användare av Windows 7 64-bit ökat med cirka 23 procent medan antalet Windows 10 64-bit-användare minskat med 17 procent. Detta samtidigt som språket förenklad kinesiska ökat med cirka 27 procent under samma period.

Detta visar vilket fenomen PUBG har blivit i Kina. Dock kan det bli en kortvarig historia då spelet riskerar att bannlysas av den kinesiska regeringen efter att en kinesisk spelorganisation dömt att spelet går emot Kinas ”värderingar och etiska normer”.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid