Qnaps Ryzen-NAS kan extraknäcka som gamingdator

Världens första Ryzen-NAS kan allt och lite till

0

På Computex 2017 avtäcker Qnap marknadens första Ryzen-baserade NAS. Med åtta kärnor och PCIe-plats kan TS-1277 även agera speldator.

AMD:s nya processorplattform gör ett avtryck även utanför gamingsfären, och har nu även hittat in i NAS-enheter. Qnap TS-1277 är en av marknadens första NAS:ar som använder Ryzen 7 eller Ryzen 5-processorer, där toppmodellen använder en åttakärnig Ryzen 7 1700 med 16 trådar.

NAS med prestandafokus

Med gott om kärnor och trådar är TS-1277 tänkt att fungera som en kraftfull beräkningsenhet, och inte bara hantera nätverkslagring. Tanken är att du ska kunna skapa flera virtuella maskiner som kan hantera olika sysslor, exempelvis behandla video, driva spelservrar, sköta övervakningssystem eller dylikt.

Dessutom finns det en fullstor PCIe X16-plats som är kompatibel med Radeon- eller Geforce-grafikkort. Genom att använda grafik-passthrough till en virtuell maskin kan du exempelvis använda TS-1277 för att rendera video, eller till och med driva spel.

Anslutningar och lagring i mängder

I likhet med Qnaps Intel-baserade motsvarigheter har TS-1277 en uppsjö med lagrings- och anslutningsmöjligheter. Förutom åtta 3,5-tumsplatser för hårddiskar får det plats ytterligare fyra 2,5-tumsenheter såsom SSD:er, samt två M.2-enheter invändigt. Det finns hela fyra gigabitnätverksportar integrerat i moderkortet, och ytterligare två 10 Gbps eller 40 Gbps kan läggas till med instickskort.

Prissättningen är fortfarande oklar, men Qnap menar att priset kommer ligga lägre än för motsvarande variant med Intel-processor – i skrivande stund kostar sistnämnda cirka 44 000 kronor för toppmodellen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid