Qualcomm ställer in sitt sikte på PC-marknaden och vill få nästa generations processorer kraftfulla nog att kunna tampas med Apples egenutvecklade M-serie.

Qualcomm och deras Snapdragon-kretsar är en av de största krafterna när det kommer till komponenter för smartphones. Nu har företaget bekräftat att nästa front man vill ge sig in på ordentligt är PC-marknaden. Detta med nästa generations processorer som förväntas bli tillgängliga under år 2023.

Det var under Qualcomms senaste investerarkonferens som Jim Thompson gick ut med hur man vill utveckla nästa generations ARM-baserade systemkretsar. Siktet är här inställt på att skapa måttstocken för prestanda på Windows-datorer.

Dessa kretsar ska utvecklas tillsammans med Nuvia som Qualcomm köpte upp tidigare i år. Nuvia i sig grundades av flera industriveteraner som tidigare har jobbat på Apples avdelning som hjälpt med utvecklingen av just M-seriens kretsar. Man hoppas kunna utmana Apples kretsar i både prestanda och energieffektivitet.

Annons

Qualcomms kommande kretsar förväntas som tidigare nämnt lanseras någon gång under år 2023. Företaget hoppas kunna skicka ut dessa kretsar till partners och OEM-tillverkare cirka nio månader innan de når butikshyllorna som delar av färdigställda produkter. Detta skulle då innebära att kretsarna måste stå klara en bra tid innan de blir tillgängliga för konsumenter. Samtidigt förväntas Apple lansera tredje generationens M-kretsar under 2023 så Qualcomm har nog en rejäl utmaning framför sig.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid