Vad som påstås vara en gigantisk läcka relaterad till AMD:s nästa grafikkort Radeon RX 6600 gör nu sina ronder online. Detta med påstådd information om specifikationer och när partnertillverkare får avtäcka sina modeller.

Många av AMD:s hemligheter när det kommer till nästa grafikkort för mellanklassen kan ha röjts. Detta efter att en läcka som sägs innehålla all möjlig information relaterad till grafikkortet har börjat cirkulera online.

Informationen kommer från hemsidan Videocardz som påstår att vi kommer att se ett grafikkort med en Navi 23-GPU utrustad med 1 792 streamprocessorer. Detta tillsammans med 32 MB Infinity Cache och åtta gigabyte GDDR6-minne. Ingen variant med fyra eller sex gigabyte minne ska ha nämnts i de dokument hemsidan säger sig ha lagt vantarna på.

AMD sägs förbereda sig för att börja skicka ut enheter till sina partnertillverkare den 29 oktober. Efter detta blir det två veckors väntan till den 13 oktober då AMD ger grönt ljus för partnertillverkare att visa upp sina varianter av Radeon RX 6600. Samtidigt ska vi även få se recensioner av grafikkortet publiceras. Videocardz förväntar sig att lanseringen blir lik den för RX 6600 XT, alltså att vi inte kommer se några referensdesigner från AMD nå butikshyllorna.

På tal om att nå butikshyllor så kan lanseringen komma att ske kort inpå recensionslyftet den 13 oktober. Förutsatt att dessa uppgifter visar sig stämma. Dessa datum och specifikationer har dock i skrivande stund inte bekräftats och bör således tas med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid