AMD ska enligt ett nytt rykte fortsätta pressa upp nivåerna för grafikminne även med kommande Radeon RX 6700 XT. En grafikkortsmodell som sägs komma med 12 GB minne och ett fokus på spelprestanda i 1 440p-upplösning.

Mellansegmentet blir nästa slagfält i grafikkriget. Nvidia har sin modell Geforce RTX 3060 på ingång och nu sägs AMD avtäcka sin slagskämpe för 1 440p-gaming inom kort. Mer specifikt rör det sig om RDNA 2-baserade Radeon RX 6700 XT för det övre mellansegmentet.

Informationen kommer från Twitter-användaren Andreas Schilling som menar att enheten kommer att avtäckas ”snart”. Huruvida detta är under årets första kvartal eller första halva är dock oklart.

I sin tweet visar Schilling även vad som spekuleras kunna vara marknadsföringsmaterial med grafikkortets modellnamn. Det kan visas röra sig om riktlinjer för partnertillverkade varianters paketering eller dylikt.

Utöver Schillings påstående om att grafikkortet kommer utrustad med 12 gigabyte GDDR6-videominne vet vi dock inte mycket om denna ryktade grafikkortsmodell. I skrivande stund har vi inte sett några läckor eller rykten relaterade till resterande specifikationer för Radeon RX 6700 XT.

I sedvanlig ordning rekommenderas det att rykten tas med en nypa salt. AMD har inte avtäckt denna grafikkortsmodell och vi vet inte heller när eller om det ens är planerat att dyka upp på butikshyllorna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Navi22 som utgör grunden för Rx 6700 XT har som mest 40 CU, 192 bit minnes buss och troligen 96 MB IF cache, klockfrekvens är antagligen aningen högre än på Rx 6900/6800 serien. Om en Rx 6700 (utan XT) kommer så är den inte speciellt begränsad i CU då Navi23 börjar på 32 CU (Rx 6600 XT???), så troligen kommer icke XT med 36 CU och med någon annan begränsning för att särskilja, lägre minneshastighet? Kanske… Edit: Ryktet säger att Rx 6700XT presterar likvärdigt med eller bättre än Nvidia RTX 3060 Ti, om det stämmer så bör en Rx 6700… Läs hela »