AMD:s ryktade grafikkort Radeon RX 6750 XT ska nu ha hittats i databasen för testsviten GFXBench. Här med väldigt skilda prestandasiffror jämfört med sitt syskon Radeon RX 6700 XT beroende på vilket test det rör sig om.

AMD har fortfarande inte bekräftat att några Radeon RX 6X50-grafikkort är på väg. Dessa modeller har dock cirkulerat i rykten under den senaste tiden. Nyligen har det till exempel sagts att de ryktade grafikkorten kommer att ersätta det existerande toppskiktet av AMD:s grafikkort. Istället för att samsas med de redan lanserade enheterna på butikshyllorna som man tidigare trott.

Nu ser det ut som att kommande Radeon RX 6750 XT har körts i en rad tester i sviten GFXBench. Här med väldigt olika resultat jämfört med dagens Radeon RX 6700 XT beroende på vilket test och vilken belastningsgrad man går efter.

I Aztec Ruins High Tiers off-screen test lyckades RX 6750 XT med sitt snabbare videominne på 18 Gbps nå 366,5 bildrutor per sekund. Något som sätter enheten endast två procent framför genomsnittet för RX 6700 XT i databasen. Det ska dock röra sig om en enda testrunda i ett syntetiskt test och inte i någon faktiskt spelbelastning.

Kollar vi däremot på Aztec Ruins Normal Tier ska det handla om en prestandaökning på 10,5 procent och i Manhattan-testet ska ledning ligga på hela 22 procent. I T-Rex ska ledningen vara på mellan 12 och 23 procent jämfört med RX 6700 XT.

I sedvanlig ordning rekommenderas det att vänta till faktiska recensioner av nya produkter publiceras innan några slutsatser dras. I skrivande stund har AMD som tidigare nämnt inte avtäckt dessa ryktade uppfräschningar av Radeon RX 6000-serien. Trots att enheterna ryktas lanseras under nästa månads första halva. Just nu kan vi dock inte göra mycket annat än att vänta och se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid