Raijintek kringgår Asetek-patent med egen knäpptyst vattenkylningspump

Mindre vibrationer med likvärdig prestanda

1

Efter aggressiva patentstrider på kylarmarknaden väljer Raijintek att använda en egenutvecklad och nästan ljudlös pump i sina nya vattenkylningskit.

Under Computex 2017 ställer Raijintek ut nya vattenkylningsprodukter, både i form av slutna system (AIO) och kit eller komponenter som du monterar själv. Hjärtat i den nya vattenkylningssatsningen är en ny pump som Raijintek menar ska prestera minst lika bra som konkurrensen, men med en bråkdel av ljudnivån.

Mindre vibrationer med likvärdig prestanda

Företaget går inte in i detalj på hur man menar sig ha åstadkommit detta, utöver att det bland annat rör sig om en uppdaterad kullagerdesign. Ansökan har lämnats in för att patentera den nya pumpen, och Raijintek menar att man inte kan röja vidare detaljer innan ansökan har gått igenom.

En drivande faktor i utvecklingen av den nya pumpen ska vara Aseteks patentstrider i kylarbranschen, som bland annat har drabbat konkurrenten Cooler Master.

Pumpen kommer på lanseras dels i fristående form, men även som en del av slutna kylarsystem och kit du monterar själv. Ett kit med pump och reservoar uppges kosta cirka 170 dollar, medan ett kit som även inkluderar slangar, kopplingar och radiator förväntas landa på cirka 220 dollar, eller strax över 2 000 kronor.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

Det här är högintressant om jag någon gång skulle satsa på vattenkylning. Pumpen är som regel den ljudligaste komponenten så att få ner ljudnivån här borde göra stor skillnad.
Däremot känns det som BS att ”Raijintek menar att man inte kan röja vidare detaljer innan [patent]ansökan har gått igenom”. En patentansökan är offentlig handling, så alla konkurrenter kan redan läsa om hur man ändrat konstruktionen.