Razer har nu redigerat sina produktsidor för ansiktsmaskerna Zephyr och Zephyr Pro. Dessa nämner inte längre att produkterna skulle levereras med N95-certifierade filter.

Tidigare har Razer nämnt ”N95-certifierade filter” flera gånger på produktsidorna för sina RGB-bestyckade ansiktsmasken Zephyr och Zephyr Pro. Nu har företaget gjort en helomvändning och tagit bort alla sådana påståenden från sin hemsida. Exakt vad som frammanat dessa ändringar är dock inte helt klart.

Bild från Razers hemsida via Wayback Machine.

N95 är en certifiering av kompletta ansiktsmasker och inte bara en viss del av enheterna. Möter en ansiktsmask kravet för N95-klassen innebär det att den kan filtrera bort 95 procent av både små och stora luftburna partiklar. Razer hävdar däremot fortfarande att Zephyrs filter är 95 procent effektive mot partiklar och 99 procent effektiva mot bakterier. Detta innebär dock inte att masken i sig är säker.

I ett uttalande till Engadget ska en talesperson för Razer nämnt att maskerna inte är N95-certifierade och bör inte användas i medicinska eller kliniska sammanband. Talespersonen menar även att valet att förtydliga maskernas egenskaper på sin hemsida kommer från Razer själva och inte något annat håll. Även om maskerna har mötts med en del kritik på grund av de påståenden Razer gjort tidigare.

Det återstår helt enkelt att se hur pass effektiva dessa ansiktsmasker faktiskt är när det kommer till skydd. Razer själva må ha testat sina produkter men i skrivande stund krävs det fortfarande tester utföra av externa organisationer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid