Razers välkända MMO-mus Naga med sina hela 12 tumknappar har uppdaterats flera gånger sedan sin ursprungliga lansering. I nästa inkarnation blir tumknapparna bestyckade med mekaniska brytare och tydligare profil och Razer passar även på att lansera en vänsterhänt version.

I ett pressmeddelande presenterar speltillbehörstillverkaren Razer den nya versionen av sin populära mus anpassad för MMO-spelande. Den nya Razer Naga fortsätter med 12 programmerbara tumknappar, men som nu blivit uppdaterade med mekaniska brytare. Knapparna har även formats om för att bli lättare att hitta med tummen utan att behöva dra blicken från skärmen.

Mekaniska brytare verkar i det här fallet dock inte innebära några traditionella Cherry MX-brytare. Sådana brytare är för stora med sina 15,6 x 15,6 millimeter för att få plats på en sådan yta, och det framgår inte i pressmeddelandet vilken sorts brytare som används.

Naga2014_03

Samtidigt tillkännages en version av musen anpassad för vänsterhänta. Enligt tillverkaren är detta på allmän begäran från användarna, men att man på grund av den snäva målgruppen inte räknar med att gå med eknonmisk vinst med produkten. Den nya versionen av Naga, både för höger- och vänsterhänta, har uppdaterats med ett nytt scrollhjul som kan navigera i sided och ett tumgrepp som ska vara mer ergonomiskt än föregångaren.

Musen använder sig av en lasersensor med upp till 8 200 DPI, uppdateringsfrekvens på 1 000 hertz och med de tolv tumknapparna inräknade finns det totalt 19 programmerbara knappar. Prislappen på den uppdaterade versionen av Naga blir 749 kronor inklusive moms och den kan beställas från Razers hemsida.


Relaterade nyheter:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid