I samband med Oculus Gaming Showcase som hölls i april avtäcktes en nyversion av Resident Evil 4. Nu fullt omstöpt för virtuell verklighet. Titeln har nu fått en fullfjädrad trailer och med det även ett spikat lanseringsdatum.

Resident Evil-serien fortsätter hålla popularitet men nu är det inte den åttonde huvudinstallationen som tar fokus utan det handlar om mycket äldre Resident Evil 4. Denna titel kommer nu att göra en comeback i VR-utförande den 21 oktober. Dock endast för Oculus Quest 2.

Utvecklarna av denna version har använt sig av spelmotorn Unreal Engine 4 och hävdar att man har snyggat till över 4 500 texturer för nyversionen. Inte helt förvånansvärt har man även programmerat om objekt för att de ska vara möjliga att plocka upp och flytta runt med VR-headsetet handkontroller.

VR-versionen kommer även med en rad nyheter. Då det rör sig om virtuell verklighet kommer spelet nu att köras i förstapersonsläge och spelare kan nu välja mellan att ta sig fram antingen genom ”teleportering” eller med en styrspak. behöver inte längre rota runt i menyer för att byta vapen. De vapen spelaren plockat upp och tagit med sig kommer att kunna plockas fram från karaktärens kropp.

Den 21 oktober är datumet Oculus Quest 2-ägare får markera i kalendern om man önskar att ge sig in i en virtuell apokalyps. Huruvida denna nyversion kommer att hitta sin väg till andra VR-plattformar i framtiden återstår att se. I skrivande stund har det inte bekräftats om detta endast är en tidsbegränsad exklusivitet för Oculus Quest 2 eller om det blir nyversionens permanenta och enda hem.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid