Resident Evil 7 i VR skrämmer slag på redaktionen i Köln

För dom som inte finner Resident Evil obehagligt nog så kan man nu genomlida det i VR!

0

Inne hos Sony Playstation på Gamescom bör man inte ha på sig vita kalsonger då nya Resident Evil 7 i VR ger oss riktigt kalla kårar. Närhetsupplevelse och skräck i fokus när vi testar den nya VR-versionen från Playstation.

Tidigare i år under E3 mässan i USA så visade Sony Playstation upp nya Resident Evil 7 och gästerna fick även chans att testa det där, men här på Gamescom så tillåts vi att testa titeln med Playstation VR.

RE7_2Resident Evil 7 i VR bjuder på en mörk och skräckinjagande stämning samt stiliga ljuseffekter. Under den korta demon som vi får ta del av spelet så kunde vi konstatera att detta är den solklart mest skrämmande VR-upplevelse vi haft hittills. Till den gräns att det känns som fog för tydliga varningar innan spelare drar på sig VR-glasögonen. Resident Evil 7 lyckas även minimera de bristande egenskaperna hos dagens VR-lösningar. Den begränsade upplösningen och det förhållandevis snäva synfältet blir inte alls lika uppenbart när du oftast bara har en ficklampa att lysa upp delar av rummen med och den kusliga atmosfären gör att man på gott och ont försvinner in i spelet på ett effektivt sätt.

RE7_1Playstation VR lanseras i Oktober 2016 och Resident Evil 7 dyker upp till försäljning den 24 Januari 2017 till både Playstation 4, Xbox One samt PC. Dock så är det oklart om eller när stöd för PC-baserade VR-plattformar kommer släppas, men vi hoppas på mer information om det inom den närmsta framtiden.

Gamescom 2016

Fler artiklar från Gamescom 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid