Problem med både BIOS och hårdvara ska ha resulterat i att Nvidias partnertillverkare har fått pausa utrullningen av RTX 3090 Ti som förväntades lanseras denna månad.

Från flera håll som Videocardz och Kitguru rapporteras det nu vara problem med Nvidias flaggskepp Geforce RTX 3090 Ti inför lanseringen. Lanseringen som många spekulerade skulle inträffa denna månad ska nu ha pausats på obestämd tid. Detta tack vare problem med både BIOS och den faktiska hårdvaran.

Skulle det handla om faktiska problem med hårdvaran spekuleras det innebära designfel i Nvidias referensdesign som sedan skickats ut till partnertillverkare. Något som då ska ha fått Nvidia att be partnertillverkare lägga produktionen på is för tillfället. Exakt vad som inte klaffar ordentligt framgår inte i rapporterna med RTX 3090 Ti skiljer sig från originalmodellen på flera punkter. Vi ser en ny typ av videominne där varje modul har både högre kapacitet och hastighet. Grafikkortet sägs komma med PCIe 5.0-stöd och även en ny 16-pin strömkontakt för att hantera det påstådda TDP-värdet på 450 W.

Nvidia bekräftade inget specifikt lanseringsdatum för grafikkortet under sin presentation vid CES 2022. Däremot skulle tillverkaren visa upp grafikkortet i bättre detalj senare under januari månad. Något som förväntas inträffa i samband med lanseringen. Skulle dessa rapporter visa sig stämma kan vi fortfarande se en lansering i januari men då blir det till synes endast Nvidias Founders Edition-varianter.

I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med obekräftad information.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid