Nvidia förväntas avtäcka Geforce RTX 4070 denna eftermiddag svensk tid. Inför GTC 2023 har vi alltfler rykten som kommer och det senaste menar att grafikkortet kan komma med de traditionella 8-pin kontakterna.

Hittills har vi sett toppsegmentet ur Nvidias produktfamilj baserad på arkitekturen Ada Lovelace lanseras. Den senaste generationens grafikkort har hittills nyttjat den nya 12VHPWR-kontakten som är en del av ATX 3.0-standarden för nätaggregat. Detta innebär dock inte att hela produktfamiljen baserad på arkitekturen kommer att nyttja den nyare och kraftfullare kontakten.

En ny rapport från Igor’s Lab menar däremot att partnertillverkare kan få välja själva om de vill använda den nya kontakten eller de mer traditionella 8-pin PCI Express-kontakterna. Enligt Igor kommer överklockade RTX 4070-modeller med ett 225 W eller högre TBP-värde med stor sannolikhet utrustade med en 12VHPWR-kontakt. Däremot sägs referensdesignen komma med ett 200 W TBP vilket kan drivas av en eller två 8-pin kontakter.

Igor’s Lab påpekar att Nvidias Founders Edition-varianter förmodligen kommer att nyttja den nyare kontakten likt sina syskon. Däremot ska då partnertillverkade varianter kunna ha den äldre standarden av strömkontakt.

Geforce RTX 4070 förväntas komma med 5 888 CUDA-kärnor och 12 GB GDDR6X-minne vid 21 Gbps. Klockfrekvenser från både Nvidia och partnertillverkare är i skrivande stund okända. Planerar Nvidia att officiellt avtäcka det nya grafikkortet vid GTC 2023 är det endast några få timmar kvar till dess att vi har de kompletta specifikationerna för grafikkortet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid