En återförsäljare ser ut att ha varit lite för ivrig när det kommer till att lista specifikationerna för nästa generations Omen 17-laptops från HP och röjer bland annat RTX 4090 16 GB och RTX 4070 för bärbara datorer.

En rumänsk återförsäljare av datorhårdvara listade under en kort tid nästa generations bärbara Omen-datorer från HP och de olika hårdvaruuppsättningar de kommande datorerna kommer med. Återförsäljaren listade sex olika varianter, alla utrustade med en Intel Core i7-13700HX. Det blir dock mer intressant när vi tittar på de grafikkretsar som listades med de olika datorerna.

Återförsäljaren listade två av dessa datorer som utrustade med ett Geforce RTX 4060 med åtta gigabyte videominne. En krets Nvidia inte har avtäckt för varken bärbara eller stationära datorer ännu. Vi ser också RTX 4070 med lika mycket videominne listas för en av datorerna. Toppmodellen kan vara extra intressant då den listas med ett RTX 4090 16 GB. En krets med åtta gigabyte mindre videominne än sin diskreta motsvarighet.

Hur väl dessa specifikationer faktiskt stämmer återstår dock att se. Återförsäljaren listar två datorer med RTX 4080 12 GB. Ett grafikkort som Nvidia valde att avlansera. I alla fall modellen ämnad för stationära datorer. Har Nvidia valt att minska mängden videominne från den stationära till den bärbara upplagan av RTX 4090 är det fullt möjligt att man valt att göra detsamma för RTX 4080 och således håller kvar 12 GB-varianten.

Återförsäljaren listar även prislapparna för de kommande datorerna. Den billigaste med ett RTX 4060 listas med ett pris på cirka 2 200 dollar och den dyraste bär en prislapp på omkring 4 000 dollar. Hur väl dessa visar sig vara korrekta eller bara platshållare är även det något vi helt enkelt får vänta på att få bekräftat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid